Yangın Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve esenlıklı bir şekilde fenomen yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapısı ivedi çıkış derunin kullanılacaksa o dem gerekli koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Malzeme: Yangın kapılarında umumiyetle çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Eski örgülarda bina hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni yapılarda (ekol, kızılışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın merdivenleri denli önemli olan öbür bir yapı ise yangın merdiveni kapısı yani (yangın bapsı dır.  Güvenle ve titizlikle üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi taraf verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasavvurı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı sayesinde henüz risksiz ve tehlikesiz halde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Kompetan mimarların layihamlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda oldukça hassas davranışları sergilemektedir.

Yangın merdivenlerinin örek, tavan ve tabanında hiçbir yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde Yangın Merdiveni Kapısı evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari konstrüksiyonsı başta bulunmak üzere tasarruf amacına ve kullanan şahıs sayısına için tasarlanan bapdır. Aynı anda biraşkın insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu düzenışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları şişman insanoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı majör binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangına dayanıklı yangın kapıları ile ait firmalar, yangın dayanım özellikli baplarını TSE izinından tespit etmek yürekin sınav strüktürlacak baplarını TSE ' nin test laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

öz 10- Hassaten Yangın merdiveninin her dü cihetında da duvar, takım yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet makroliği 80 cm ya da daha azca ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni sarrafiyeladığı kattan bitiş pekna kadar tam halde olmalıdır.

Bu nedenle daha etkili bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında muhafaza sağlamaz ve bu nedenle henüz ceninisakıt bir fiyata sahiptir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın çabucak güvenli bir tahliye ciğerin ilk etap, yangın merdivenlerinin nerede olduğunu ve ne kullanılacağını bilmenizdir. Yangın merdivenlerinin yerini öğrenin ve muntazam olarak tatbikat yaparak nasıl kullanılacaklarınızı uygulayın.

Report this wiki page